Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σημείωσε πτώση 0,36% στο άνοιγμα – Πτωτικά κινείται και το Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο σημερινό (21.7.25) άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.978,35 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,36%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,35 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,18%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+1,47%), της Elvalhalcor (+0,56%) και του ΟΠΑΠ (+0,21%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (-2,26%), της Jumbo (-2,20%) και της Optima (-1,78%). Οι μετοχές της Jumbo και της ΔΕΗ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

Ανοδικά κινούνται 51 μετοχές, 39 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ξυλεμπορία (π) (+19,19%) και Αττικές Εκδόσεις (+9,80%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:CPI (-3,28%) και Ικτίνος (-2,87%).

Υποτονικό ήταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών με τους επενδυτές να αναμένουν πιθανή εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Υποτονικό το κλίμα στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Υποτονικό ήταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών με τους επενδυτές να αναμένουν πιθανή εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,01% στις 546,97 μονάδες στις 10:19 ώρα Ελλάδας.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών πρώτων υλών ενισχύθηκε κατά 2,6% ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες σημείωσαν πτώση 0,3%.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κρίσιμες συνομιλίες ΗΠΑ–Ιαπωνίας πριν την προθεσμία των δασμών

admin

Φωνή στους ναυτικούς των σκαφών αναψυχής: Παρέμβαση του cpt. Dr. Γιώργου Βάλλη στη Βουλή για φορολογική ισότητα

admin

Στροφή στις ΗΠΑ και αποστροφή προς την ΕΕ – Η νέα στρατηγική των «κρυφών Σκανδιναβών» της Γερμανίας υπό τον Μερτς

admin