Ελλάδα

Τρίκαλα: Στο νοσοκομείο άνδρας που τσιμπήθηκε από αράχνη «μαύρη χήρα»

Στο νοσοκομείον Τρικάλων μεταφέρθηκε άνδρας όταν τσιμπήθηκε από αράχνη «μαύρη χήρα».

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, στον άντρα που δέχτηκε το τσίμπημα της «μαύρης αράχνης», χορηγήθηκε η προβλεπόμενη αγωγή και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η «μαύρη χήρα» (επιστημονική ονομασία: Latrodectus mactans) είναι ένα είδος δηλητηριώδους αράχνης, γνωστή για το πολύ ισχυρό της δηλητήριο, το μαύρο χρώμα με το χαρακτηριστικό κόκκινο σχήμα κλεψύδρας στην κοιλιά της, και την τάση του θηλυκού να σκοτώνει το αρσενικό μετά τη σύζευξη, πράξη που της έδωσε και το συγκεκριμένο όνομα. 

Είναι επικίνδυνη αλλά όχι θανάσιμη για υγιείς ενήλικες. Το δηλητήριό της επηρεάζει το νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει: έντονο πόνο, μυϊκές κράμπες, ναυτία ή ιδρώτα.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους ή ευάλωτα άτομα.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Θεσσαλονίκη: Μαίνεται η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Σίνδο – «Μάχη» για την κατάσβεσή της, ήχησε το 112 

admin

Πρώτο βράδυ στο κελί του Κορυδαλλού η Ειρήνη Μουρτζούκου – Η επιθυμία της να μεταφερθεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα

admin

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ποικίλο Όρος στο Καματερό

admin