Οικονομία

Φον ντερ Λάιεν για δασμούς: Η ΕΕ είναι υπέρ μιας διαπραγματευτικής λύσης με τις ΗΠΑ – Παράταση στην εφαρμογή αντιμέτρων

Μία διαπραγματευτική λύση με τις ΗΠΑ για το εμπόριο και τους δασμούς προτιμά η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα παρατείνει την αναστολή των αντιμέτρων της κατά της επιβολής αμερικανικών δασμών εισαγωγής μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

«Το όργανο (κατά του εξαναγκασμού) δημιουργήθηκε για ειδικές καταστάσεις, ενώ δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί», πρόσθεσε η ίδια, κάνοντας μία αναφορά σε ένα όργανο που επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να κινηθεί πέραν των παραδοσιακών δασμών σε προϊόντα και να επιβάλλει περιορισμούς στο εμπόριο, αλλά και στις υπηρεσίες.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικό κλείσιμο μετά το τριήμερο πτωτικό σερί

admin

Παπασταύρου για την κοινοπραξία Chevron – Helleniq Energy: Η Ελλάδα βάζει γερά θεμέλια για την ενεργειακή της αυτάρκεια

admin

Wall Street: Ο S&P 500 κλείνει σε επίπεδα ρεκόρ για δεύτερη ημέρα λόγω στοιχείων για τον πληθωρισμό

admin