Αθλητικά Νέα

H ΑΕΚ τιμήθηκε από το BCL για τη δεκαετή της παρουσία – Παρέλαβε το βραβείο ο Ντράγκαν Σάκοτα

Η ΑΕΚ συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Basketball Champions League, όντας μία από τις μόλις τρεις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση από την πρώτη της ημέρα. Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την ίδρυση της διοργάνωσης, η «Ένωση» τιμήθηκε για τη σταθερή και διαχρονική της παρουσία.

Το ειδικό τιμητικό βραβείο για την ΑΕΚ παρέλαβε ο εμβληματικός προπονητής της ομάδας Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος εκπροσώπησε τους «κιτρινόμαυρους» στην τελετή. Ο Σάκοτα, που έχει συνδέσει το όνομά του με σπουδαίες επιτυχίες των «κιτρινόμαυρων», στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των Final Four στα οποία συμμετείχε η ομάδα και στον ρόλο της ΑΕΚ στη διαμόρφωση της ταυτότητας του θεσμού.

«Είμαι ενθουσιασμένος που μιλάμε για 10 χρόνια. Τρία Final Four και μερικές φορές που φτάσαμε κοντά, είναι επιτυχία. Υποστηρίζουμε αυτή τη διοργάνωση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που διοργανώσαμε το Final Four τρεις φορές» ανέφερε ο Σάκοτα.

Υπενθυμίζεται πως η Ένωση έχει αναλάβει τρεις φορές την διεξαγωγή του Final Four στο BCL, έχοντας μια κατάκτηση (2018), ένα χαμένο τελικό (2020), και μια 3η θέση (2025).

Μαζί με την ΑΕΚ, τιμήθηκαν και οι Οστάνδη και Τενερίφη, οι μοναδικές ομάδες – πέρα από την «Ένωση» – που βρίσκονται αδιάλειπτα στο BCL από την έναρξη της διοργάνωσης μέχρι σήμερα.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός θέλει 15 εκατομμύρια για τον Γιώργο Βαγιαννίδη σύμφωνα με την «A Bola»

admin

Στέφανος Τσιτσιπάς – Πάουλα Μπαντόσα: Αποκαλύψεις του περιοδικού Hola για τον χωρισμό τους – «Δεν εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα»

admin

Η Αλ Καλίτζ του Γιώργου Δώνη έκανε πρόταση στον Γιούρι Λοντίγκιν του Παναθηναϊκού

admin