Πολιτική

ΚΥΣΕΑ: Έκτακτη συνεδρίαση το απόγευμα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα της Παρασκευής (13.6.25).

Στο επίκεντρο του ΚΥΣΕΑ, που θα συνεδριάσει υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 18:00 το απόγευμα, θα τεθούν οι καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ισραήλ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Ο πρωθυπουργός επιστρέφει εκτάκτως στην Αθήνα από τη Σουηδία όπου είχε μεταβεί για να παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Ισραήλ να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών επισημαίνοντας ότι ο εναέριος χώρος του Ισραάηλ είναι κλειστός.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανακοίνωσε την άμεση ενεργοποίηση της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων στο υπουργείο, μετά τη νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή. Στόχος, όπως είπε, είναι η ασφάλεια των Ελλήνων που βρίσκονται στο Ισραήλ.

Μιλώντας στο Open το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάσταση, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με το Ιράν και το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης παραμένει αποσταθεροποιητικός παράγοντας. Όπως τόνισε, ζητούμενο είναι να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση, αν και υπάρχουν φόβοι για ιρανικά αντίποινα.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης για Πατρών – Πύργου: Σήμερα για λογαριασμό όλων διορθώνουμε μια αδικία και κλείνουμε το παρελθόν

admin

Λεκτικά «πυρά» μεταξύ Καραναστάση και Λαζαρίδη: «Αυτός ο άνθρωπος είναι μια σιχαμένη ακαθαρσία» – «Ένας διορισμένος είστε»

admin

Ένταση στο νοσοκομείο Λαμίας με τον Άδωνι Γεωργιάδη στα εγκαίνια νέου τμήματος

admin