Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι βανδάλισαν Γυμνάσια στην Καλαμαριά – «Θα μας βρουν απέναντί τους»

Σπασμένα τζάμια, πόρτες και μεγάλες φθορές σε αρκετούς κοινόχρηστους χώρους, άφησαν πίσω τους άγνωστοι που βανδάλισαν το 3ο και 10ο γυμνάσιο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές των 2 Γυμνασίων που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα το πρωί (11.06.2025) στο σχολείο τους για να δώσουν εξετάσεις, συνάντησαν τις εικόνες καταστροφής. Όπως φαίνεται στα ντοκουμέντα, οι δράστες ξήλωσαν πόρτες και έκαναν τρύπες κάποιες άλλες.
 
Ο δήμος Καλαμαριάς καταδίκασε τους βανδαλισμούς, αναφέροντας πως η πράξη δεν στρέφεται μόνο κατά της δημόσιας περιουσίας, αλλά κυρίως κατά της ασφάλειας, της ψυχικής ηρεμίας και του δικαιώματος των παιδιών να μορφώνονται σε ένα περιβάλλον προστατευμένο και αξιοπρεπές.

ΠόρταΠόρτα
Φωτογραφία από δήμο Καλαμαριάς
ΣχολείοΣχολείο
Φωτογραφία από δήμο Καλαμαριάς

Σε δήλωσή της, η δήμαρχος Χρύσα Αράπογλου τονίζει πως «η Καλαμαριά θέλει τα σχολεία της ανοιχτά, ζωντανά και ενταγμένα στην κοινότητα. Όχι φρούρια, αλλά φωτεινά σημεία πολιτισμού και συμπερίληψης. Οι δράστες αυτών των πράξεων δεν είναι μόνο απέναντι στον νόμο. Θα μας βρουν όλους απέναντί τους: μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες».

Το νέο περιστατικό στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, καταδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης και της εποπτείας των αρχών.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Πετρολούκας Χαλκιάς: Σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός του δεξιοτέχνη του κλαρίνου

admin

Τζόκερ κλήρωση 2924: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα

admin

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Οι οικογενειακές ή φιλικές σχέσεις μεταξύ δικηγόρων και δικαστών είναι αυτονόητες και δεν ποινικοποιούνται»

admin