Οικονομία

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις απειλές Τραμπ για δασμούς 50% στην ΕΕ, στο -1,95% το ΧΑ

Έντονα πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα (23.5.2025) μετά την ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιβάλλουν δασμούς 50% στην ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, υπό τη σκιά των απειλών του Τραμπ με δασμούς στην ΕΕ, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση αυτή την ώρα 1,86%, ο FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου σημειώνει επίσης πτώση 1,14%, ο γερμανικός δείκτης DAX κινείται στο -2,49% και ο γαλλικός CAC 40 στο -2,59%. 

Ο FTSE MIB στο Μιλάνο πέφτει στο 3,01% και ο ισπανικός IBEX 35 στο 2,19%.

Την ίδια ώρα πτώση σημειώνεται και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να πέφτει κατά 1,95%. Παράλληλα, άνοδο καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

«Σήμα» Μερτς σε όλη τη Ευρώπη: Ο επενεξοπλισμός θα προχωρήσει με περικοπές στην υγεία και φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις

admin

Στο «μάτι του κυκλώνα» των νέων δασμών το ελληνικό ελαιόλαδο

admin

Αντίποινα και εναλλακτικές προτάσεις στους αμερικανικούς δασμούς 30% ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες – Σήμερα οι ανακοινώσεις

admin