Οικονομία

Άλμα στους βασικούς δείκτες στο άνοιγμα της Wall Street μετά τη συμφωνία Κίνας – ΗΠΑ για αναστολή δασμών

Με μεγάλη άνοδο άνοιξε σήμερα (12.5.2025) το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, παίρνοντας ώθηση από την εκεχειρία που ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα Κίνα και ΗΠΑ στον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο μετά τις συνομιλίες που είχαν χθες, Κυριακή, στη Γενεύη.

Κατά την διάρκεια των συνομιλιών, η Κίνα και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αναστείλουν την εφαρμογή του μεγαλύτερου μέρους των τιμωρητικών δασμών και των άλλων μέτρων που έχουν επιβάλει η μία χώρα στην άλλη έως την Τετάρτη.

Με το άνοιγμα στη Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 2,66%, ο σύνθετος δείκτης S&P 500, 2,97%, και ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας σημειώνει μεγάλη άνοδο 4,16%.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Με 87,3 εκατ. ευρώ ενισχύονται 74 επενδυτικά σχέδια του καθεστώτος Επιχειρηματικότητα 360°

admin

Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 άτομα με αναπηρία, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

admin

Aνέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός τον Ιούνιο – Έτρεξε με 2,8% με «καύσιμα» τα ενοίκια, την εστίαση και τον τουρισμό

admin