Πολιτική

Σπίρτζης κατά πάντων – Κατηγόρησε μία ομάδα γύρω από τον Φάμελλο και δήλωσε περήφανος που στοχοποιείται για τα Τέμπη

Πολλά μέτωπα άνοιξε ο Χρήστος Σπίρτζης στη διάρκεια της δεύτερης και τελευταίας ημέρας των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (11.05.2025).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης προέτρεψε να απαντηθεί αν όντως το κόμμα είναι οργανωμένο κόμμα και εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ως τα μέσα Ιουνίου αρκεί για να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη προσυνεδριακή διαδικασία που θα δώσει απαντήσεις.

«Να πούμε τι;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε μία διαδικασία διεκπεραίωσης.

Αντιθέτως πρότεινε να προηγηθούν κομματικά δημοψηφίσματα για ανοικτά θέματα του καταστατικού και μετά να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνέδριο όπως κατόπιν σε εκλογές νέων οργάνων.

Όπως προκύπτει από τις ίδιες πληροφορίες, ο Χρήστος Σπίρτζης κατηγόρησε μία ομάδα γύρω από τον Σωκράτη Φάμελλο για τον τρόπο που κινείται κι αναρωτήθηκε αν έχουν εφαρμοστεί έως σήμερα οι συνεδριακές αποφάσεις του 2022.

Αμφισβήτησε, επίσης, αν το κόμμα συνολικά έχει ακούσει τη βάση και την κοινωνία σε αυτά τα τρία χρόνια, ενώ κατέθεσε και ενστάσεις για το Κείμενο Θέσεων που ήρθε για έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του δήλωσε περήφανος που στοχοποιείται από τη Νέα Δημοκρατία για το ζήτημα των Τεμπών, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει μέχρι να καταδικαστούν όσοι ευθύνονται πραγματικά τόσο για το δυστύχημα όσο και για εκείνα που είχαν προηγηθεί.

Παράλληλα, ο πρώην Υπουργός αμφισβήτησε ανοικτά την ελληνική δικαιοσύνη για τον τρόπο που χειρίζεται τη δικογραφία και έβαλε κατά του βουλευτή Λάρισας, Βασίλη Κόκκαλη.

Τα πυρά του αφορούσαν το γεγονός πως δημοσίως ζήτησε την προσωρινή αναστολή της κομματικής ιδιότητάς του, λέγοντας πως επιδιώκει να καταφέρει ό,τι προσπάθησε ο Στέφανος Κασσελάκης όσο ήταν Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τον είχε παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο ίδιος επανέλαβε τη σφοδρή επιθυμία του να οδηγηθεί σε Προανακριτική Επιτροπή και να ελεγχθεί μέχρι τέλους από τη Βουλή, καθώς έχει πολλά και σημαντικά να πει, και τα οποία θα αποδομήσουν το κυβερνητικό σχέδιο για ένα νέο «μοντέλο Τριαντόπουλου».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Με «μαύρο δάκρυ» έκλαψε η Θεοδώρα Τζάκρη για τις μίζες από το 1821

admin

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη

admin

ΠΑΣΟΚ: Φουλ επίθεση κατά της κυβέρνησης με ενεργοποίηση της βάσης

admin