Οικονομία

Θετικό κλείσιμο στη Wall Street μετά την απόφαση της Fed για τα επιτόκια

Θετικό «τέλος» είχε η συνεδρίαση της Wall Street μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να διατηρήσει αμετάβλητα στο εύρος του 4,25% – 4,5% τα επιτόκιά της για 3η φορά.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε νωρίτερα ότι οι αξιωματούχοι δεν βιάζονται να προσαρμόσουν τα επιτόκια, προσθέτοντας ότι οι δασμοί θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερο πληθωρισμό και ανεργία. Σε αυτές τις δηλώσεις ο δείκτης της ευρείας αγοράς S&P 500 στη Wall Street πρόσθεσε 0,43% για να κλείσει στις 5.631,28 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,27% για να κλείσει στις 17.738,16 μονάδες. Ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο 284,97 μονάδων ή 0,70% και διαμορφώθηκε στις 41.113,97 μονάδες.

Ο δείκτης των 30 μετοχών βοηθήθηκε από την άνοδο κατά σχεδόν 11% της Disney μετοχών της Disney, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου του οικονομικού έτους ξεπέρασαν τα αντίστοιχα του προηγούμενου τριμήνου και σημείωσε ένα απροσδόκητο άλμα στους συνδρομητές streaming.

Όπως αναμενόταν, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς διατήρησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού μίας ημέρας σε ένα εύρος μεταξύ 4,25% και 4,5%, όπου βρίσκεται από τον Δεκέμβριο.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Καραβίας: Θα επιτευχθεί το πλάνο του 2025 – Αναβάθμιση του στόχου για απόδοση ιδίων κεφαλαίων στο 16%

admin

Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα): Στόχος 2,5 δισ. ευρώ καθαρή πιστωτική επέκταση φέτος

admin

Ολοκλήρωση του έργου ERATOSTHENES – Η DBC diadikasia στην πρωτοπορία της ασφάλειας για το διαδίκτυο των πραγμάτων

admin