Η πτώση του Μαρκ Μάρκεθ όντας στην 3η θέση, στον 3ο γύρο, του Grand Prix του MotoGP στην Ισπανία, την περασμένη Κυριακή, σε συνδυασμό με τη νίκη του αδερφού του Άλεξ, έφερε τα δύο αδέρφια σε διαφορά ενός βαθμού!
Ο Άλεξ, με την πρώτη του φετινή νίκη σε Grand Prix, μολονότι ξεκίνησε από την 4η θέση στο γκριντ, με τη Ducati της δορυφορικής ομάδας Gresini, και μάλιστα στην πατρίδα του, παρομοίασε τη νίκη με τους τίτλους που κατέκτησε σε Moto2 και Moto3.
Έχοντας 140 βαθμούς έναντι 139 του μεγάλου του αδερφού Μαρκ, βλέπει ότι μπορεί μέχρι το τέλος να διεκδικήσει τον τίτλο.
Ο Μαρκ, που πήγε στην Ισπανία, στον 5ο αγώνα, έχοντας 4 κερδισμένα Sprint Σαββάτου (αγώνες με τους μισούς γύρους έναντι του Grand Prix της Κυριακής) και 3 κερδισμένα Grand Prix (έχασε μόνο στην Αμερική από τον Μπανιάια, με την εργοστασιακή Ducati, επειδή είχε πτώση και εγκατάλειψη), κέρδισε με την άλλη εργοστασιακή Ducati το Sprint αλλά στο Grand Prix η πτώση και τελικά η συνέχισή του, του έδωσε μόλις 4 βαθμούς.
Αναγεννημένος, αφού άφησε τη Honda με την οποία είχε περισσότερες πτώσεις πέρυσι παρά τερματισμούς, θέλει να επανέλθει σε τίτλους, με 6 ήδη στην τροπαιοθήκη του.
Στην οικογένεια Μάρκεθ χαίρονται για την κόντρα των παιδιών, θεωρώντας ότι το τρόπαιο θα πάει στο σπίτι, φέτος.
Ο Μπανιάια, με 120 βαθμούς είναι μέσα στο κόλπο, όμως οι υπόλοιποι οδηγοί βρίσκονται μακριά στους βαθμούς.
Το πρωτάθλημα έχει δρόμο μπροστά του, με 17 ακόμα αγώνες (ισάριθμα Sprint και Grand Prix), με τον αγώνα της Γαλλίας την ερχόμενη εβδομάδα.
Πηγή: www.newsit.gr