Πολιτική

Ο Κωστής Χατζηδάκης εξελέγη αντιπρόεδρος του ΕΛΚ: «Ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή της ΝΔ στις αποφάσεις της ΕΕ προς όφελος της Ελλάδας»

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εξελέγη κατά το συνέδριο του κόμματος στη Βαλένθια, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης

vice epp

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, εκτός από τον Κωστή Χατζηδάκη, αντιπρόεδροι του ΕΛΚ, ακόμα εξελέγησαν οι: Orpo, Tajani,  Mc Allister,  Muresan,  Halicki, Suica, Brunner, McGuinness και Rangel.

Σημειώνεται πως ο κ. Χατζηδάκης εξελέγη με 328 ψήφους. 

«Με συγκίνηση υποδέχομαι την εκλογή μου σε θέση Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όχι μόνο διότι επανασυνδέομαι πιο στενά με τις Βρυξέλλες μετά από 18 χρόνια. Αλλά και διότι η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στην αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετά από 20 χρόνια», τονίζει ο κ. Χατζηδάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

 

Και καταλήγει: «Ευχαριστώ για την υποστήριξή τους τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τους ευρωβουλευτές και όλους τους συναδέλφους της αποστολής της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά, επίσης, και τους πολλούς συνέδρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που τίμησαν στο πρόσωπό μου τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα. Με δεδομένο ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι το μεγαλύτερο στην ΕΕ, η νέα αυτή θέση δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο σε μένα, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία να συμμετάσχει ακόμα πιο ενεργά στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων στις Βρυξέλλες, προς όφελος της πατρίδας μας».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: 16 τα κράτη μέλη που έχουν υποβάλει αίτημα για την ενεργοποίηση της εθνικής ρήτρας διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες

admin

Η Ελλάδα αναλαμβάνει από την Πρωτομαγιά την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – Οι 6 προτεραιότητες

admin

Υπουργείο Παιδείας για την εισβολή στη Νομική: Χυδαίες ενέργειες που δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο

admin