Μουσικά νέα

«Το γεγονός ότι δεν είμαι αντικείμενο του πόθου έκανε πιο εύκολη τη ζωή μου στη μουσική»

«Μερικές φορές δεν θεωρώ τον εαυτό μου γυναίκα καλλιτέχνιδα».

Η Lorde λέει ότι το γεγονός ότι δεν είναι «αντικείμενο του πόθου» έκανε πιο εύκολη τη ζωή της στη μουσική βιομηχανία.

Η 24χρονη τραγουδίστρια τόνισε ότι ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επικρατούν «δύο μέτρα και δύο σταθμά» όσον αφορά τη μεταχείριση των ανδρών έναντι των γυναικών στη μουσική βιομηχανία, η ίδια δεν αισθάνεται «δέσμια των συστημάτων της βιομηχανίας με τον τρόπο που το αισθάνονται πολλές γυναίκες».

«Είναι ζωτικής σημασίας να είσαι τολμηρή, γιατί οι άνθρωποι θα σε ακούσουν μόνο αν μιλήσεις», δήλωσε στο ειδικό τεύχος «Power of Women» του «Variety».

«Είναι δύσκολο για μένα – είμαι ντροπαλή, είμαι ένα ντροπαλό κορίτσι. Αλλά, πάντα μετανιώνεις που δεν είσαι τολμηρή και πολύ σπάνια μετανιώνεις που έγινες πιο σκληρή και το έκανες», συνέχισε.

«Προσπαθώ να σκεφτώ πώς να το διατυπώσω αυτό. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρότυπα ανάμεσα στα οποία θέλουν οι άνθρωποι να ταλαντεύεσαι. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Μερικές φορές δεν θεωρώ τον εαυτό μου γυναίκα καλλιτέχνιδα, μόνο και μόνο επειδή είμαι σε μικρότερο βαθμό αντικείμενο του πόθου», υποστήριξε.

«Δεν αισθάνομαι δέσμια των συστημάτων της βιομηχανίας μας όπως πολλές γυναίκες, και αυτό είναι μια πραγματικά προνομιακή θέση», επισήμανε.

Lorde

Η Lorde χαρακτήρισε τη μουσική βιομηχανία ως ένα «αρχέτυπο» που ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας και υπογράμμισε ότι όποιος πιστεύει ότι ανταποκρίνεται στην «πραγματική ζωή» θα βρεθεί σε μπελάδες.

«Είναι ένα παιχνίδι και αν γνωρίζεις τους κανόνες, ξέρεις επίσης πώς να τους παραβιάζεις. «Αν νομίζεις ότι η μουσική βιομηχανία είναι η πραγματική ζωή, θα αντιμετωπίσεις προβλήματα. Είναι μια φαντασίωση και ένα αρχέτυπο».

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τις αντιδράσεις για τις καλλιτεχνικές επιλογές της, λαμβάνοντας υπόψη πόσο διαφορετικό είναι το νέο άλμπουμ της «Solar Power» σε σχέση με τις δύο προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές της, η τραγουδίστρια σχολίασαν: «Οι άνθρωποι με άκουσαν όταν τους είπα: “Αυτό δεν είναι κάτι που θα έκανα ποτέ”».

Η Lorde τόνισε ότι η μουσική βιομηχανία πρέπει να αντιμετωπίζει ισότιμα τις γυναίκες: «Οι γυναίκες πρέπει να εκτιμώνται όχι μόνο για τις συναισθηματικές διαφοροποιήσεις που προσφέρουν όταν γράφουν τραγούδια, αλλά και για τις τεχνικές ικανότητές τους».

Η Νεοζηλανδή τραγουδίστρια θεωρεί ότι μπόρεσε να υλοποιήσει το καλλιτεχνικό όραμά της για το «Solar Power» χάρη στις θυσίες των προγενέστερων γυναικών καλλιτεχνών.

«Είτε πρόκειται για κάποια όπως η Britney (Spears), την οποία όλοι είδαμε να περνάει αυτήν την τρομερή κατάσταση, είτε για τη Fiona Apple, υπάρχει πάντα κάποια που ήρθε πριν από εσένα και δέχτηκε την ατυχία με θάρρος ή στωικότητα», σημείωσε.

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie