Μουσικά νέα

«Προτιμώ να ρισκάρω με τις πιθανές παρενέργειες»

Η Demi Lovato εξήγησε ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν ανησυχίες για τα εμβόλια και παρότρυνε το κοινό να μάθει περισσότερα.

Η Demi Lovato έκανε το εμβόλιο κατά του COVID-19 και δήλωσε ότι θα προτιμούσε να ρισκάρει με τις πιθανές παρενέργειες παρά να διακινδυνεύσει τη ζωή της και να μολυνθεί με το θανατηφόρο κορονοϊό.

«Η απόφαση να κάνω το εμβόλιο χρειάστηκε μόνο μία σκέψη, απλώς θα προτιμούσα να ρισκάρω με τις πιθανές παρενέργειες ενός εμβολίου παρά να διακινδυνεύσω τη ζωή μου με το να κολλήσω ή να διαδώσω τον COVID. Είναι φυσιολογικό να είμαστε επιφυλακτικοί όταν έρχεται κάτι νέο», έγραψε στο Instagram.

«Το να θέλεις να μάθεις περισσότερα είναι καλό, σημαίνει ότι θέλεις να είσαι ενημερωμένος», πρόσθεσε.

Η τραγουδίστρια παρότρυνε επίσης τους θαυμαστές της να κάνουν ερωτήσεις και να ακούσουν άλλους ανθρώπους που έχουν παρόμοιες ανησυχίες ή ερωτήματα και τους παρέπεμψε τους στον ιστότοπο «Vax Because» (Εμβόλιο Γιατί) της οργάνωσης «Global Citizen» για απαντήσεις.

Σύμφωνα με τους «The New York Times», με περισσότερους από τους μισούς ενήλικες στις ΗΠΑ να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση των διαθέσιμων εμβολίων, τα καθημερινά ποσοστά εμβολιασμών μειώθηκαν και «υπάρχει ευρεία ομοφωνία μεταξύ επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων της δημόσιας υγείας ότι το όριο της ανοσίας της αγέλης δεν είναι εφικτό – τουλάχιστον όχι στο προβλέψιμο μέλλον, και ίσως όχι ποτέ».

Σε αυτήν την περίπτωση, οι συνεχείς εμβολιασμοί – ειδικά σε άτομα που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο λόγω της ηλικίας τους, της έκθεσης ή της κατάστασης της υγείας τους – είναι ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό των πιθανών εστιών των πιο μολυσματικών παραλλαγών του κορονοϊού που κυκλοφορούν σήμερα.

Τον προηγούμενο Μάρτιο, η Demi Lovato βοήθησε στην εκκίνηση της καμπάνιας «Pro-Vaxxer» των οργανώσεων «Phenomenal» και «Heights for America» για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με το εμβόλιο κατά του COVID-19.

Η τραγουδίστρια είπε ότι ήταν υπερήφανη που συμμετείχε στην προσπάθεια παροχής σωστών πληροφοριών σχετικά με τα διαθέσιμα εμβόλια.

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σημείωσε ότι τα εμβόλια είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για να μην αρρωσταίνουν ή να μην αρρωσταίνουν σοβαρά οι άνθρωποι από το νέο κορονοϊό, που έχει σκοτώσει πάνω από 3,2 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και έχει μολύνει πάνω από 155 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie