Γυναίκα

Ποιος χωρισμός πονάει περισσότερο από όλους;..!!

Κάθε χωρισμός είναι δύσκολος. Είτε η σχέση ήταν μικρή είτε μακροχρόνια, αυτό που ξέρεις καλά, τόσο εσύ όσο και εμείς, είναι ότι ένας χωρισμός πάντα μας στεναχωρεί.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος και χρειάζεσαι χρόνο για να το ξεπεράσεις. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι πρέπει να περάσεις από συγκεκριμένα στάδια μέχρι να είσαι τελείως έτοιμη για την επόμενη σχέση σου. Το σίγουρο είναι ότι κάθε τέλος σημαίνει μια καινούργια αρχή και σίγουρα δεν ήρθε το τέλος του κόσμου!

Η επιστήμη ήρθε για να σου μιλήσει, και έτσι έρευνες βρήκαν το είδος του χωρισμού που πονάει περισσότερο από κάθε άλλο.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Personality and Social Psychology Bulletin», βρήκε ότι ο πιο δύσκολος και “αξεπέραστος” χωρισμός είναι αυτός που προκαλείται εξαιτίας ενός τρίτου ατόμου. (Μα, αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις…και διάφορα τέτοια που σου ήρθαν στο μυαλό)

Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για το χωρισμό ο οποίος γίνεται επειδή αυτός που θέλει να χωρίσει έχει βρει ήδη κάποιον άλλον.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, σε ένα χωρισμό, οι γυναίκες πονούν περισσότερο ψυχικά και σωματικά, ενώ οι άνδρες υποφέρουν πολύ περισσότερο μακροπρόθεσμα, αφού καταπιέζουν τα συναισθήματά τους και βάζουν τον εαυτό τους στη διαδικασία να προχωρήσει χωρίς να έχουν ξεπεράσει πραγματικά τον χωρισμό. Σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε πως η απόρριψη πονάει περισσότερο όταν υπάρχει σύγκριση με κάποιον άλλον. 

Η θλίψη που βιώνει κάποιος λόγω ενός τρίτου προσώπου είναι η μεγαλύτερη και πιο επώδυνη από όλες, σύμφωνα με την επιστήμη. Το αίσθημα της αντικατάστασης, ότι δηλαδή το ταίρι σου βρήκε κάποιον άλλο, καλύτερο, θεωρητικά από εσένα, δημιουργεί μεγάλο πόνο.

Πηγή: missbloom.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie