Παραπολιτικά

Ποιος θα προστατέψει τους εκπαιδευτικούς από τους αρνητές γονείς;

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και όχι χωρίς παρατράγουδα, ούτε αυτή τη φορά. Και ενώ θα έλεγε κανείς πως η εμπειρία της έναρξης της δεύτερης σχολικής χρονιάς με κορωνοϊό θα μας έκανε σοφότερους, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Παρότι σχεδόν το σύνολο των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας, φαίνεται αυτό πως δεν αρκεί αφού το έτερο μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, δηλαδή οι μαθητές και οι οικογένειές τους, σε κάποιες περιπτώσεις δυσκολεύονται, στην καλύτερη εκδοχή ή αρνούνται στην χειρότερη, να συμμορφωθούν με τα μέτρα.

Ήδη καταγράφονται κρούσματα σε σχολεία και η αβεβαιότητα καλά κρατεί, καθώς το μέτρο των 50+1 για το κλείσιμο ενός τμήματος εντείνει την ανησυχία των οικογενειών.

Την ίδια στιγμή, επεισόδια με αρνητές γονείς σημειώνονται στα σχολεία, ενώ αναπτύσσεται μια «βιομηχανία» μηνύσεων σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καλούνται όχι μόνο να κάνουν τους «σωματοφύλακες» ώστε να προστατευτούν οι ίδιοι μαζί με τη σχολική κοινότητα, αλλά σύντομα θα «σύρονται» σε δικαστικές αίθουσες τη στιγμή που δεν είναι υπαίτιοι για τα μέτρα που έχουν λάβει άλλοι και χωρίς καμία νομική προστασία.

Ποιος λοιπόν θα προστατέψει τους εκπαιδευτικούς από κάθε είδους επίθεση; Ακαταδίωκτο υπάρχει μόνο για εκείνους που σχεδιάζουν τις πολιτικές και όχι για εκείνους που τις εφαρμόζουν; Οι εκπαιδευτικοί είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με ΄άλλους εργαζόμενους και δεν είναι μόνο αντιμέτωποι με τα ήδη γνωστά προβλήματα της Παιδείας, αλλά καλούνται να εφαρμόσουν αυστηρά πρωτόκολλα και σε αρκετές περιπτώσεις αντιφατικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Το υπουργείο θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά τη λήψη μέτρων προς όφελος των εκπαιδευτικών και την κατοχύρωση όχι μόνο της υγείας τους αλλά και της σωματικής και νομικής τους ακεραιότητας.

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie