Ελλάδα

Πιερρακάκης: Ποιες νέες e-υπηρεσίες έρχονται

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες έρχονται προκειμένου να διευκολύνουν τον πολίτη και να ελαχιστοποιήσουν την φυσική μετάβασή του σε δημόσιες υπηρεσίες.

Ενδεικτικά ο ίδιος ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε την άμεση ψηφιοποιηση της ίδρυσης ατομικής επιχείρησης, η οποία -όπως είπε- θα είναι έτοιμη σε μερικές εβδομάδες από τώρα, των μεταβιβάσεων ακινήτων, ο οποίες θα γίνονται με ψηφιακό σύστημα στο συμβολαιογράφο, των ανανεώσεων διπλωμάτων οδήγησης και των ανανεώσεων διαβατηρίων.

Τις εξαγγελίες τις έκανε στο 14ο συνέδριο του ECR με τίτλο «Το μέλλον μας Τώρα: Αποτελεσματική ανταπόκριση σε έναν κόσμο που αλλάζει».

 Ανέφερε ότι το gov.gr έχει περίπου 1300 υπηρεσίες. 

Ο αριθμός των ψηφιακών συναλλαγών από 8.8 εκατομμύρια το 2018, έφτασε τα 150 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές που έγινα μόλις σε ένα εξάμηνο το 2021, με την εκτίμηση ότι για το τρέχον έτος οι ψηφιακές συναλλαγές θα ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια.

Ανάμεσα τους και υπηρεσίες η δήλωση απώλειας αστυνομικής ταυτότητας, υπηρεσίες του κτηματολογίου κλπ

Διαβάστε επίσης

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie