Μουσικά νέα

Ο RM μιλά για τα είδωλά του Drake και Eminem και για την εποχή που οι BTS δεν είχαν επιτυχία

«Στην αρχή δεν είχαμε πολλούς θαυμαστές. Υπήρξαν μερικές φορές που μας κορόιδευαν», παραδέχεται ο RM για τα πρώτα βήματα των BTS.

Στη νέα συνέντευξη των BTS στο «Rolling Stone», ο αρχηγός του συγκροτήματος, RM, μιλά για τους rap ήρωές του που τον βοήθησαν να βρει έμπνευση και να εξελιχθεί ως ράπερ και απαντά στην ερώτηση αν πιστεύει ακόμη ότι η μουσική του γκρουπ του είναι K-pop.

«Ξεκίνησα με τον Nas, τον Eminem, τη χρυσή εποχή του hip-hop. Και το σημείο καμπής ήταν ο Drake, το 2009, όταν κυκλοφόρησε το “Thank You Letter”», δήλωσε 26χρονος RM, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Kim Nam-joon, για τους MCs που τον επηρέασαν.

«Αυτό το άλμπουμ ήταν κάπως σοκαριστικό για μένα, γιατί ήταν κάτι παράξενο που τραγουδούσε πραγματικά ένας ράπερ. Έτσι, μετά από αυτό, πολλοί ράπερ άρχισαν να τραγουδούν και αποφάσισαν να βάλουν μελωδίες στα τραγούδια τους σε όλα τα είδη, μεταξύ raps και μελωδίας Ναι, αυτή ήταν η στιγμή», είπε.

Ο τραγουδιστής, ο οποίος ήταν αρχικά γνωστός ως «Rap Monster», σημείωσε επίσης ότι η Νότια Κορέα δεν είναι μια πολυεθνική χώρα όπως οι ΗΠΑ, όπου παίζεται η μουσική που προέρχεται από τη χώρα του.

«Υπάρχουν διαφορετικές ευαισθησίες που αποτελούν τη βάση της μουσικής. Οι Κορεάτες ράπερ έχουν φυσικά τους δικούς τους μοναδικούς και διαφορετικούς στίχους, τις δικές τους καταστάσεις και τις δυσκολίες που ταιριάζουν στη διαδικασία. Ως Κορεάτης, προφανώς, αυτά είναι τα πράγματα που μπορώ να καταλάβω».

BTS - Today Show

Ο RM των BTS αποκάλυψε επίσης τη δυσκολία που αντιμετώπισε στα πρώτα του βήματα όταν έπρεπε να αποφασίσει αν ήθελε να είναι ράπερ ή pop. Σε νεαρή ηλικία, έγραφε πεζογραφία και ποίηση πριν ανακαλύψει τη hip-hop και στρέψει την ενέργειά του στη δημιουργία μουσικής.

«Ναι, υπήρχε αυτή η ιδέα να είμαι καθαρός καλλιτέχνης ή καθαρός ράπερ. Έτσι στην αρχή, είναι αλήθεια ότι όταν κάναμε ντεμπούτο ως pop συγκρότημα, υπήρχαν στιγμές που έπρεπε να αναδιοργανώσω την ταυτότητά μου και μετά να προβληματιστώ για το ποια είναι η ταυτότητά μου. Και στην αρχή, δεν είδαμε θετικά αποτελέσματα. Δεν είχαμε πολλούς θαυμαστές. Δεν είχαμε καλά αποτελέσματα. Υπήρξαν μερικές φορές που μας κορόιδευαν», εξομολογήθηκε.

Ο RM ανέπτυξε τελικά τη δική του ταυτότητα και κατέληξε σε ένα χαρακτήρα που του επέτρεψε να εκφράσει τον εαυτό του και να γίνει αποδεκτός από το, βρίσκοντας τη λύση για τα συγκρουόμενα συναισθήματα που είχε. Η άλλη ευτυχής συγκυρία είναι ότι έχουν θολώσει πλέον οι γραμμές στα διαχωριστικά όρια μεταξύ του αυθεντικού και του καθαρού.

«Όσο μπορώ να δείξω τι έχω γράψει, ισχύει ως συνέχεια του ονείρου μου και αυτού που πάντα ήθελα να κάνω», είπε.

BTS - band - Hit Channel

Αλλά ίσως η πιο υπαρξιακή ερώτηση που έκανε ο RM ήταν: Τι είναι οι BTS; Είναι pop, είναι K-pop ή είναι κάτι εντελώς δικό τους;

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω πολύ καλά, αλλά υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που έχουμε οι Κορεάτες ή ίσως οι Ανατολικοί λαοί. Γι’ αυτό προσπαθούμε να συνδυάσουμε αυτά τα δύο πράγματα σε ένα και πιστεύω ότι δημιουργήσαμε ένα νέο είδος. Μπορεί κάποιοι να το ονομάσουν K-pop, κάποιοι μπορεί να το ονομάσουν BTS ή κάποιος συνδυασμός μουσικής Ανατολής – Δύσης, αλλά νομίζω ότι αυτό κάνουμε», τόνισε.

«Αν σκεφτείτε το Δρόμο του Μεταξιού από το παρελθόν, υπάρχει αυτή η ιδέα για τους Ανατολικούς και τους Δυτικούς λαούς να συναντιούνται σε κάποιο μεγάλο δρόμο και ίσως να πουλούν και να αγοράζουν πράγματα. Νομίζω ότι αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται και συμβαίνει ένα νέο, ενδιαφέρον φαινόμενο. Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που είμαστε στο μάτι αυτού του μεγάλου κυκλώνα», πρόσθεσε.

Επειδή υπάρχουν τώρα K-pop συγκροτήματος χωρίς μέλη από τη Νότια Κορέας, που έχουν τον ήχο και την εμφάνιση της K-pop σκηνής, ο RM είπε ότι ορισμένοι πιστεύουν πως μόνο οι Κορεάτες μπορούν να τραγουδήσουν ένα κορεατικό τραγούδι.

Αλλά τι γίνεται όταν η μεγαλύτερη επιτυχία των BTS στα αμερικανικά charts μέχρι στιγμής, το No. 1 «Dynamite», είναι το πρώτο τους τραγούδι με αποκλειστικά αγγλικούς στίχους;

«Τραγουδούμε το τραγούδι στα αγγλικά. Αλλά είμαστε όλοι Κορεάτες, οπότε κάποιος μπορεί να πει ότι είναι K-pop ένα τραγούδι», είπε ο RM.

«Ή μπορεί να πουν ότι είναι απλώς ένα pop τραγούδι, επειδή είναι στα αγγλικά. Αλλά δεν μας ενδιαφέρει πραγματικά αν οι άνθρωποι μας βλέπουν μέσα ή έξω από την K-pop. Το σημαντικό γεγονός είναι ότι είμαστε όλοι Κορεάτες και τραγουδάμε ένα pop τραγούδι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είπαμε ότι το είδος μας είναι απλώς BTS. Αυτή η συζήτηση είναι πολύ σημαντική για τη μουσική βιομηχανία, αλλά δεν σημαίνει πολλά για εμάς», ανέφερε ο αρχηγός των BTS.

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie