Μουσικά νέα

Οι BTS σχολιάζουν την επιτυχία τους εν μέσω της ανόδου της βίας εναντίον των Ασιατών: «Δεν υπάρχει ουτοπία»

«Υπάρχει ξενοφοβία, αλλά υπάρχουν επίσης πολλοί άνθρωποι που είναι πολύ ανεκτικοί».

Οι BTS δεν επιτρέπουν στην παγκόσμια επιτυχία τους να τους αποσπάσει από την πραγματικότητα της βίας και της ρητορικής μίσους εναντίον των Ασιατών.

Σε συνέντευξή του στο «Rolling Stone», το συγκρότημα από τη Νότια Κορέα αναφέρεται στους παραλληλισμούς μεταξύ της καριέρας του και του μίσους εναντίον των Ασιατών.

«Είμαστε εκκεντρικοί και μπήκαμε στην αμερικανική μουσική αγορά και απολαύσαμε αυτήν την απίστευτη επιτυχία», λέει ο RM. «Τώρα, φυσικά, δεν υπάρχει ουτοπία. Υπάρχει μια φωτεινή πλευρά, θα υπάρχει πάντα μια σκοτεινή πλευρά. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε είναι πως ό,τι κάνουμε, ακόμα και η ίδια η ύπαρξή μας, συμβάλλει στην ελπίδα να αφήσουμε πίσω αυτήν την ξενοφοβία, αυτά τα αρνητικά πράγματα», συνεχίζει.

«Ελπίζουμε επίσης ότι οι άνθρωποι των μειονοτήτων θα αντλήσουν λίγη ενέργεια και δύναμη από την ύπαρξή μας. Ναι, υπάρχει ξενοφοβία, αλλά υπάρχουν επίσης πολλοί άνθρωποι που είναι πολύ ανεκτικοί. Το γεγονός ότι έχουμε γνωρίσει επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ σημαντικό από μόνο του», προσθέτει.

Ο Jin, το παλαιότερο μέλος του συγκροτήματος, μοιράζεται τις σκέψεις του σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησής της από τους BTS όταν ολοκληρώσει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία του μόλις γίνει 30 ετών.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα άλλα μέλη θα πάρουν μια καλή απόφαση. Επειδή, ξέρετε, δεν είναι κάτι που μπορώ να τους πω τι να κάνουν, αν οι BTS θα γίνουν εξαμελές συγκρότημα. Θα είμαι στενοχωρημένος, αλλά θα τους παρακολουθώ στο διαδίκτυο και θα τους υποστηρίζω», λέει.

Αντιθέτως, ο Jimin δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του χωρίς τους BTS.

«Δεν νομίζω ότι πραγματικά έχω σκεφτεί να μην είμαι μέλος αυτού του γκρουπ. Νομίζω ότι όταν μεγαλώσω και αφήσω τα γένια μου να μεγαλώσουν, θα ήθελα να σκεφτώ ότι στο τέλος, όταν θα είμαι πολύ μεγάλος για να χορέψω, θα ήθελα απλώς να καθίσω στη σκηνή με τα άλλα μέλη και να τραγουδήσω και να ασχοληθώ με τους θαυμαστές. Νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο. Θα ήθελα λοιπόν να το συνεχίσω αυτό όσο περισσότερο μπορώ», αναφέρει.

Friends - Τα Φιλαράκια

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie