Ελλάδα

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να βοηθήσει εκατοντάδες οικογένειες που δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη φύλαξη των παιδιών τους ηλικίας από 2 μηνών έως και 2,5 ετών.

Το πρόγραμμα βοηθάει ιδιαίτερα τους γονείς που αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες ασφαλούς φύλαξης των παιδιών τους λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της καθημερινότητάς τους, προωθώντας την ισότητα γυναικών και ανδρών στην απασχόληση.

Βάσει του σχεδιασμού θα δημιουργηθεί ένα μητρώο επιμελητών, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων όπου θα εγγράφονται τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να απασχοληθούν ως επιμελητές, ως νταντάδες δηλαδή.

Αρχικά θα εγγράφονται αυτοί που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια γνώσεων και δεξιοτήτων και στη συνέχεια, οι γονείς που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες φύλαξης θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σε επόμενο στάδιο οι γονείς θα επιλέγουν επιμελητή ή επιμελήτρια για το παιδί ή τα παιδιά τους, με τον οποίο θα συνάψουν συμφωνία συνεργασίας και θα αρχίσουν να λαμβάνουν μηνιαία οικονομική ενίσχυση.

Τα φυσικά πρόσωπα που θα εγγράφονται στο μητρώο επιμελητών πρέπει μεταξύ άλλων να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια: 

Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Να είναι Ελληνες πολίτες ή διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, με δικαίωμα εργασίας.

• Να είναι απόφοιτοι/ες επαγγελματικής εκπαίδευσης ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή κάτοχοι ισότιμου τίτλου σπουδών των ειδικοτήτων Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Εκφρασης, ή κάτοχοι πτυχίου ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας, Προσχολικής Αγωγής, Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, ή είναι απόφοιτοι/ες κατ’ ελάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης και έχουν ολοκληρώσει το πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για επιμελητές/τριες.

Να έχουν γνώσεις παροχής Α΄ Βοηθειών σε παιδιά.

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στην Κρήτη: Δύσκολη νύχτα σε σκηνές και αυτοκίνητα – «Δεν έμεινε ποτήρι για να πιούμε νερό» (Photos/video)

Αντιεμβολιαστές: Στο «στόχαστρο» της ΔΗΕ 4 σάιτ και 6 προφίλ στα social media

Φωτιά στην Αγνάντα Ήλιδας: Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν

Πηγή ενημέρωσης : το ποντική

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie