Πολιτικά

Καλογρίτσας: Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του – Επιστολή της Προανακριτικής στην ΤτΕ

Στο στόχαστρο της προανακριτικής επιτροπής για το Νίκο Παππά μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Χρήστου Καλογρίτσα καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή έστειλε επιστολή προς την Τράπεζα της Ελλάδας ζητώντας έρευνα για την εγγυητική επιστολή που κατέθεσε η εταιρεία Καλογρίτσας ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Τροφοδότες λογαριασμοί του εξωτερικού

Το αίτημα της Προανακριτικής Επιτροπής για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του κ. Καλογρίτσα έχει σκοπό τον εντοπισμό των τροφοδοτών λογαριασμών του εξωτερικού μέσω των οποίων διακινήθηκε ποσό τουλάχιστον 3 εκατομμυρίων ευρώ προς τον Χρήστο Καλογρίτσα ώστε να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

»Την 29.08.16 εξεδόθη από την ATTIKA BANK εγγυητική επιστολή με αριθμ. LD/069/050/183544-183545 ποσού 3.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρίας με την επωνυμία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ Καλογρίτσας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΕ» για συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών.

»Το ποσό το συγκεκριμένο κατέληξε στο λογαριασμό της ανωτέρω εταιρίας μέσω τρίτης εταιρίας από έμβασμα που έγινε από το εξωτερικό.

Νομιμότητα προέλευσης και διαδρομή

»Αιτούμαστε

»1. Όπως πληροφορηθούμε, εάν το συγκεκριμένο έμβασμα ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσης του και τη διαδρομή του, καθώς και οι λογαριασμοί που αφορούν στη συγκεκριμένη συναλλαγή και ποια η τύχη του ελέγχου.

»2. Όπως πληροφορηθούμε για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα όσα έχουν κατατεθεί από μάρτυρες ενόρκως στην Επιτροπή μας για τη συγκεκριμένη διαδρομή του εμβάσματος.

»3. Όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων Σας ελέγξετε το σύνολο των λογαριασμών που χρησιμοποιηθήκαν για το συγκεκριμένο ποσό και μας ενημερώσετε προς τούτο.

»Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση Σας

»Ο εισηγητής της πλειοψηφίας, Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης Βουλευτής Ά Αθηνών ΝΔ».

Καταθέτει την άλλη Δευτέρα

Πλέον, η Τράπεζα της Ελλάδας καλείται να διαβιβάσει όλα τα στοιχεία (αριθμούς τροφοδοτών λογαριασμών, ενδιάμεσα πρόσωπα και εταιρείες κ.α.) καθώς και ενδεχόμενες εκθέσεις που είχε συντάξει την επίμαχη περίοδο αναφορικά με την αρτιότητα των συγκεκριμένων συναλλαγών.

Στο μεταξύ την ερχόμενη Πέμπτη προγραμματίστηκε η εξέταση του Αντώνη Λιανού, συνεργάτη της CCC, ενώ ο Χρήστος Καλογρίτσας προγραμματίστηκε να καταθέσει ερχόμενη Δευτέρα.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Καλογρίτσας ενημέρωσε με επιστολή του ότι από την Παρασκευή που λήγει η 14ήμερη καραντίνα θα είναι στην διάθεση της επιτροπής.

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie