Ευ Ζην

Θέλετε έναν ευτυχισμένο γάμο; Ποιοί είναι οι χρυσοί κανόνες

Μαγική συνταγή για ευτυχισμένο γάμο δεν υπάρχει. Μπορεί το πάθος στο ζευγάρι να περισσεύει αλλά η καθημερινότητα ανάμεσα τους να είναι δύσκολη, μπορεί η αγάπη να υπάρχει αλλά οι διαφορετικοί στόχοι να τους τραβούν σε χωριστούς δρόμους.

Σύμφωνα με την Τέρι Όρμπουχ, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Όκλαντ και συγγραφέα του βιβλίου, «5 Simple Steps to Take Your Marriage From Good to Great», μερικές βασικές συμβουλές για ένα επιτυχές αποτέλεσμα είναι οι ακόλουθες:

Δείξτε καθημερινά το ενδιαφέρον σας

«Η έρευνά μου δείχνει πως όταν δείχνετε συχνά στο σύντροφό σας εκτίμηση, φροντίδα και ενδιαφέρον, είναι διπλάσιες οι πιθανότητες να πετύχει η σχέση σας»

Επικοινωνία 10 λεπτών

«Εφαρμόστε τον κανόνα των 10 λεπτών: Κάθε μέρα, μιλήστε με τον σύντροφό σας για τουλάχιστον 10 λεπτά για κάτι εκτός από τα παρακάτω τέσσερα θέματα: δουλειά, οικογένεια και παιδιά, δουλειές του σπιτιού ή τη σχέση σας».

Καταπολεμήστε τις ατέλειες

«Διευθετήστε τα μικρά πράγματα που σας εκνευρίζουν ή σας ενοχλούν στο σύντροφό σας… αν δεν αντιμετωπίζετε τα μικρά θέματα όταν προκύπτουν, μπορεί να μεγαλώνουν σαν χιονοστιβάδα και να γίνονται μεγάλα θέματα που θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επιλυθούν».

Σπάστε τη ρουτίνα

«Για να απολαμβάνετε έναν ευτυχισμένο γάμο είναι σημαντικό να κάνετε τακτικά μικρές αλλαγές ή να ταράζετε τα νερά, ώστε να μην κυριαρχεί στην καθημερινότητά σας η ρουτίνα»

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie