Μουσικά νέα

Η Selena Gomez ξεκινά εκπαιδευτική καμπάνια για την ψυχική υγεία

«Ελπίζω ότι θα είναι για τους άλλους τα εφόδια που εύχομαι να είχα εγώ», σχολιάζει η Selena Gomez για τη νέα καμπάνια της.

Η Selena Gomez ξεκινά μια νέα εκπαιδευτική καμπάνια για την ψυχική υγεία με τίτλο «Mental Health 101» μέσω της δικής της εταιρείας καλλυντικών «Rare Beauty».

Η τραγουδίστρια έγραψε σε ένα σημείωμα όπου εξηγεί στους 222 εκατομμύρια ακόλουθούς της στο Instagram ότι το «Mental Health 101» είναι πρόγραμμα που την αφορά άμεσα «λόγω των δικών μου αγώνων με την ψυχική υγεία».

Η Selena Gomez αποκάλυψε πρώτη φορά ότι πάσχει από διπολική διαταραχή στη σειρά «Bright Minded» που παρουσίασε στο Instagram η Miley Cyrus πριν από ένα χρόνο, τον Απρίλιο του 2020. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Gomez κέρδισε το McClean Award 2019 για την υπεράσπιση της ψυχικής υγείας της και περιέγραψε λεπτομερώς κατά τη διάρκεια της ομιλίας της τον αγώνα της με το άγχος και κατάθλιψη.

«Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο τρομακτικά και μοναχικά μπορεί να νιώσεις όταν αντιμετωπίζεις μόνος σου το άγχος και την κατάθλιψη σε νεαρή ηλικία. Εάν είχα μάθει για την ψυχική μου υγεία νωρίτερα, αν είχα διδαχθεί για την κατάστασή μου στο σχολείο με τον τρόπο που μου δίδαξε για άλλα θέματα, το ταξίδι μου θα μπορούσε να φαίνεται πολύ διαφορετικό», συνεχίζει η Selena Gomez.

Το «Mental Health 101» είναι η παιδεία σχετικά με την ψυχική υγεία που ήθελε να είχε λάβει στο σχολείο, όμως τώρα είναι αφιερωμένη στην παροχή βοήθειας στους άλλους ανθρώπους.

Η πρωτοβουλία, η οποία συμπίπτει με τον Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία αυτόν τον Μάιο, είναι «αφιερωμένη στην υποστήριξη της εκπαίδευσης για την ψυχική υγεία και στην ενθάρρυνση της οικονομικής υποστήριξης για περισσότερες υπηρεσίες ψυχικής υγείας στις εκπαιδευτικές δομές», εξηγεί η Selena Gomez σε επόμενη δημοσίευσή της στο Instagram.

Η ανάρτησή της, η οποία ξεκινά παραθέτοντας την ψυχική υγεία ως σχολικό μάθημα δίπλα στα μαθηματικά και την ιστορία και τη γυμναστική, περιέχει συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ψυχική υγεία, ως ένα κάλεσμα στη φιλανθρωπική να υποστηρίξει τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας στα σχολεία και τον έρανο για το «Rare Impact Fund» που ξεκίνησε η Selena Gomez στα 28α γενέθλιά της τον περασμένο Ιούλιο.

Το αρχικό πλάνο για το «Rare Impact Fund» είναι να συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια μέσα στα τα επόμενα 10 χρόνια για την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε κοινότητες που δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους. Στο ταμείο θα παραχωρείται επίσης το 1% των ετήσιων πωλήσεων των προϊόντων «Rare Beauty».

Μόλις η Selena Gomez επιτύχει αυτόν το στόχο, το «Rare Impact» Fund θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια από εταιρική οντότητα που υποστηρίζουν την ψυχική υγεία.

Τώρα έχει στραφεί στη διανομή των χρημάτων σε οργανισμούς που έχουν δημιουργήσει εμπεριστατωμένα προγράμματα τα οποία αφορούν την κοινωνική και συναισθηματική μάθηση στα σχολεία, ενισχύουν τα δίκτυα υποστήριξης των νέων μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων ψυχικής υγείας και παρέχουν καλύτερη αντίδραση στην πρόληψη αυτοκτονιών και στην αντιμετώπιση κρίσεων σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.

Η αστέρας της pop ανακοίνωσε επιπλέον ότι θα διπλασιάσει τα 200.000 δολάρια των δωρεών που έχουν συγκεντρωθεί με άλλα 200.000 δολάρια από δικά της κεφάλαια.

«Για όποιον πονάει αυτή τη στιγμή, ελπίζω να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Πιστεύω στην αναζήτηση βοήθειας. Όταν έλαβα υποστήριξη και εκπαίδευσα τον εαυτό μου σχετικά με την ψυχική υγεία η ζωή μου άλλαξε και μπορεί να αλλάξει τη δική σας. Ελπίζω ότι το “Mental Health 101” θα είναι για τους άλλους τα εφόδια που εύχομαι να είχα… να έρθουν κοντά με τους πόρους που χρειάζονται και να ενδυναμώσουν τους νέους με τρόπους που ίσως δεν ήταν δυνατοί πριν», καταλήγει η Selena Gomez.

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie