Μουσικά νέα

«Η αγάπη είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η κοινωνία μας»

Σε φοιτητές που απέκτησαν το πτυχίο τους μετά από μία δύσκολη χρονιά μίλησε ο John Legend.

Ο John Legend παρευρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Duke στο Durham της Βόρειας Καρολίνα.

«Ξέρετε, νιώθω ωραία γιατί σήμερα γιατί είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι μπροστά σε ένα ακροατήριο και ακούω ζωντανά χειροκροτήματα, για πρώτη φορά από τον περσινό Φεβρουάριο, μετά από 14 μήνες», είπε ο τραγουδιστής στην τελετή που έλαβε χώρα στο «Wallace Wade Stadium» του Durham την Κυριακή 2 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο John Legend στάθηκε στην πανδημία, η οποία, όπως εξήγησε, τους έχει επηρεάσει όλους.

«Η τάξη σας έχασε πολλά: Κάποιοι έχασαν προσφορές εργασίας, κάποιοι έχασαν τους αγαπημένους τους και όλοι σας χάσατε μία ολόκληρη χρόνια εκείνες τις μικρές στιγμές που κάνουν το πανεπιστήμιο τόσο ξεχωριστό. Νιώθω τον πόνο σας: Έχετε χάσει κάτι που δεν θα επιστρέψει. Δεν θα το ωραιοποιήσω, είναι άσχημο», ανέφερε.

Ο τραγουδιστής σημείωσε ότι όλοι έπρεπε να «επιβραδύνουν» και να λάβουν τις κατάλληλες προφυλάξεις, αλλά και να «φροντίσουμε ο ένας τον άλλον».

«Αυτή η οπτική που αποκτήσατε θα μας εξυπηρετήσει όλους, γιατί ενώ αυτό το ανταγωνιστικό κίνητρο που σας έφερε εδώ μπορεί να είναι ένα απίστευτο δώρο, μπορεί να σας παρεμποδίσει επίσης», υποστήριξε.

Ο John Legend μίλησε επίσης για τις κοινωνικές ανισότητες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλοί.

«Η ιστορία της Αμερικής πάντα αμαυρωνόταν από προσπάθειες αποκλεισμού, κυριαρχίας, υποταγής, διατήρησης ορισμένων ομάδων ανθρώπων χωρίς φωνή, χωρίς δύναμη και χωρίς καμία ευκαιρία: Εργαζόμενοι, γυναίκες, αυτόχθονες άνθρωποι, Μαύροι, μετανάστες, η κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ. Όλα λόγω του φόβου ότι αν αυτοί οι άνθρωποι τα πήγαιναν καλύτερα, κάποιος άλλος θα έπρεπε να χάσει», είπε.

«Αλλά το θαύμα της ιστορίας μας είναι ότι καθώς επεκτείναμε τις ευκαιρίες, στις καλύτερες στιγμές μας, αποδείξαμε ότι αυτοί οι φόβοι ήταν αβάσιμοι. Όταν περισσότεροι άνθρωποι έβγαλαν περισσότερα χρήματα, οι πλούσιοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν υπέφεραν, απέκτησαν περισσότερους πελάτες. Η ευημερία αυξήθηκε για όλους», συνέχισε.

Ο John Legend κατέληξε: «Μόλις αναγνωρίσουμε την αλληλεξάρτηση και την αμοιβαιότητά μας, θα είναι σαφές ότι η αγάπη είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η κοινωνία μας».

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie