Δεύτερο παλάτι κατασκευάζει ο Ερντογάν, όπως ο σουλτάνος των Σελτζούκων!

Θα κατασκευαστεί στην αρχαία πόλη Ahlat στην ανατολική επαρχία Bitlis της Τουρκίας. Ο δήμος της πόλης έχει δεσμεύσει 10.000 τετραγωνικά μέτρα γης δίπλα στη λίμνη Βαν, τη μεγαλύτερη λίμνη της Τουρκίας.

Η οικονομική κρίση που πλήττει την Τουρκία φαίνεται ότι δεν επηρεάζει το καθεστώς Ερντογάν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sözcü, ο Τούρκος πρόεδρος θα αποκτήσει ένα δεύτερο “εξοχικό παλάτι” παρόμοιο μ΄ αυτό που κατασκευάστηκε στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το militaire.gr, το νέο παλάτι θα κατασκευαστεί στην αρχαία πόλη Ahlat στην ανατολική επαρχία Bitlis της Τουρκίας. Ο δήμος της πόλης έχει δεσμεύσει 10.000 τετραγωνικά μέτρα γης δίπλα στη λίμνη Βαν, τη μεγαλύτερη λίμνη της Τουρκίας.

Η είδηση για την κατασκευή του νέου παλατιού έρχεται να προστεθεί σε μια δήλωση του Ερντογάν τον Αύγουστο: Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει τότε ότι θέλει να χτίσει ένα προεδρικό μέγαρο στην αρχαία πόλη όπως ο Σουλτάνος Αλπ Αρσλάν, ο δεύτερος σουλτάνος της αυτοκρατορίας των Σελτζούκων.

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι απομένει “μόνο η διαταγή του προέδρου μας για να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση, η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα”.

Υπενθυμίζεται ότι το ανάκτορο του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν που βρίσκεται στα περίχωρα της Άγκυρας, έχει 1150 δωμάτια.