Γέροντας Ιάκωβος: Το μοναστήρι στο Μακρυμάλλη είναι εκτός κινδύνου..!!

Αντιμέτωποι με τον πύρινο εφιάλτη ήρθαν οι κάτοικοι του χωριού Μαρυμάλλη στην Εύβοια, το οποίο εκκενώθηκε πριν από λίγο, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέσα στις αυλές των σπιτιών.

Αντιμέτωποι με τον πύρινο εφιάλτη ήρθαν οι κάτοικοι του χωριού Μαρυμάλλη στην Εύβοια, το οποίο εκκενώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέσα στις αυλές των σπιτιών.

Η πυρκαγιά έχει πλέον λάβει δραματικές διαστάσεις, καθώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Η ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο χωριό Μακρυμάλλη, εκκενώθηκε άμεσα με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει κανένας μοναχός. Ο γέροντας Ιάκωβος που μίλησε αποκλειστικά στο One Channel, είπε πως οι μοναχοί έχουν μεταφερθεί στα Ψαχνά ενώ το μοναστήρι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ δεν μπορεί κάποιος να δει τίποτα παρά μόνο τη φωτιά και τους καπνούς.

Το μοναστήρι βρίσκεται μέσα στη δασική περιοχή του χωριού Μακρυμάλλη, η οποία είναι δύσβατη, ωστόσο, μέχρι ώρας έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Πηγή: onetv.gr