Οι πρώτες Τρισδιάστατες διαβάσεις πεζών επί ελληνικού εδάφους στη Νάουσα (pics&vid)

Η ιδέα των 3D διαβάσεων πεζών ξεκίνησε από την Ινδία, όπου οι οδηγοί δεν φημίζονται για την προσοχή που δείχνουν και σκοπός τους ήταν να τους «τρομάζουν» ώστε να είναι πιο προσεκτικοί, εφαρμόστηκε και στην Ισλανδία, ενώ μόλις πρόσφατα «έφτασε» και στην Ελλάδα.

Η πρώτη 3D διαβάση πεζών επί ελληνικού εδάφους, «κοσμεί» εδώ και λίγες μέρες τον δρόμο μπροστά από Λύκειο της Νάουσας, χάρη στους καλλιτέχνες Κωστή Αντιφάκο (Έντι) και Αλέξανδρο Τσάκωνα της Lobart, που τη δημιούργησαν, σε συνεργασία με τον δήμο της πόλης.

Η ιδέα των 3D διαβάσεων ανήκει στον δήμαρχο Νάουσας κ. Νικόλαο Κουτσογιάννη και τον αντιδήμαρχο πολιτισμού και τουρισμού κ. Σταύρο Βαλσαμίδη, όπως λένε τα μέλη της Lobart, που σκοπεύουν να δημιουργήσουν και άλλες τρισδιάστατες διαβάσεις σε περισσότερα σημεία της Νάουσας.

Στα άμεσα σχέδιά τους είναι η δημιουργία 3D διαβάσεων μπροστά από το νοσοκομείο Νάουσας, τον χώρο Θυσίας και αλλά κεντρικά σημεία της πόλης, όπως αναφέρει το inaoussa.gr.

Kostis Edi with Alexandros Tsakonas collaboration with municipality of Naoussa#streetart #lobart #greece #explorenaoussa #naousaa

Publié par LOBArt Festival sur mercredi 10 Janvier 2018

 

 

Kostis Edi with Alexandros Tsakonas collaboration with Municipality of Naoussa#streetart #lobartfestival#lobart#greece#Naoussa

Publié par Kostis Edi sur lundi 8 Janvier 2018