Χαμός, ένταση και ρίψη χημικών έξω από την Βουλή στην πορεία της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ..!!

Ένταση επικράτησε έξω από τη Βουλή, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν βρεφονηπιαγωγοί, στο πλαίσιο κινητοποίησης της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενάντια στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Οι διαδηλωτές περίμεναν να μπει αντιπροσωπεία τους στη Βουλή και όταν είδαν ότι αυτό καθυστερεί άρχισαν να σπρώχνουν τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Τα ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών για να διαλύσουν την πορεία, ωστόσο, τελικά επετράπη σε 15 άτομα να περάσουν μέσα στην Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της κινητοποίησης, κλειστοί παραμένουν σήμερα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πανελλαδική στάση εργασίας στις υπόλοιπες υπηρεσίες των δήμων έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Πορεία - ΠΟΕ ΟΤΑ - Βουλή - ένταση

Η επίμαχη διάταξη βρίσκεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο εισήχθη σήμερα προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

Πορεία - ΠΟΕ ΟΤΑ - Βουλή - ένταση

«Δεν θα επιτρέψουμε να απαξιωθούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και οι παιδαγωγοί του. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί» σημείωσαν πριν από την έναρξη της πορείας οι πρόεδροι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, και της ΠΑΣΥΒΝ, Ευαγγελία Καλαϊτζή.

Πορεία - ΠΟΕ ΟΤΑ - Βουλή - ένταση

Πορεία - ΠΟΕ ΟΤΑ - Βουλή - ένταση

Πηγή: makeleio.gr