Εξευτέλισε και τις ΗΠΑ ο Ρ.Τ.Ερντογάν: Τις ανάγκασε να αθωώσουν τους σωματοφύλακές του που ξυλοκόπησαν Κούρδους..!!

Οι αμερικανικές αρχές έθεσαν στο αρχείο την ποινική δίωξη σε βάρος 11 σωματοφυλάκων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ξυλοκόπησαν χωρίς έλεος (και χωρίς αιτία…) Κούρδους ακτιβιστές τον Μάιο του 2017 στην Ουάσινγκτον κατά της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για μία κίνηση κατευνασμού της Τουρκίας και του Ρ.Τ.Ερντογάν, αλλά βέβαια δεν παύει να είναι εξευτελισμός του κράτους δικαίου των ΗΠΑ.

Η υπόθεση αυτή είχε εξοργίσει τον Ερντογάν και αποτελούσε ένα από τα αγκάθια στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον.

Συνολικά είχαν ασκηθεί διώξεις σε βάρος 19 προσώπων, εκ των οποίων οι 15 ήταν σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου. Οι διώξεις σε βάρος των τεσσάρων από αυτούς μπήκαν στο αρχείο στις 7 Νοεμβρίου 2017 και για άλλους επτά στις 14 Φεβρουαρίου φέτος, όπως ανέφερε ο Μπιλ Μίλερ, ένας εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας.

Η επιβεβαίωση ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, προκάλεσε έκπληξη δεδομένου ότι οι αμερικανικές αρχές υποστήριζαν ότι είχαν στην κατοχή τους μαρτυρίες και βίντεο που ενοχοποιούσαν τους σωματοφύλακες του Ερντογάν.

Σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες, οι Τούρκοι πράκτορες ξυλοκόπησαν ανηλεώς και εντελώς αναίτια στους ειρηνικούς διαδηλωτές, ρίχνοντας κάποιους από αυτούς στο έδαφος.

Στα επεισόδια αυτά, που σημειώθηκαν στις 16 Μαΐου πέρσι, τραυματίστηκαν 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός.

Οι περισσότεροι από τους υπόπτους διέφυγαν, πιθανότατα επέστρεψαν στην Τουρκία. Μόνο δύο που κατοικούν στις ΗΠΑ οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου. Αρχικά αρνούνταν τις κατηγορίες αλλά μετά συμφώνησαν να δηλώσουν ένοχοι και να εκτίσουν ποινή φυλάκισης ενός έτους και μίας ημέρας.

Πηγή: makeleio.gr