ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ: Αυτή η 27χρονη μετατρέπει σε διαμάντια τις στάχτες των νεκρών..!!

Όταν η μέντορας και σύμβουλος της επιχείρησής της, Tracey Kaufman, πέθανε το 2015 μετά από μια μάχη με καρκίνο του παγκρέατος, η Adelle Archer ήθελε να τιμήσει την κληρονομιά της.

 

«Είχε μια τόσο μεγάλη επίδραση σε μένα», λέει η Archer. «Ήθελα να κάνω κάτι για εκείνη τόσο ξεχωριστό όσο εκείνη ήταν».

diaman0
Η μέντοράς της αποτεφρώθηκε και η Archer ζήτησε ένα κομμάτι της τέφρας. Έπειτα διερεύνησε τις επιλογές της για το τι μπορούσε να κάνει με την τέφρα της Kaufman, αλλά δεν βρήκε καμία από αυτές τις επιλογές της ιδιαίτερα εμπνευσμένη.

Εκείνη την εποχή δούλευε με ένα εργαστήριο που καλλιεργούσε διαμάντια στη Νότια Καρολίνα. Μια μέρα μαζί με έναν από τους τεχνικούς της εταιρείας συζήτησαν την πιθανότητα δημιουργίας διαμαντιών από τέφρες, που ήταν εφικτό να γίνει επειδή περιέχουν άνθρακα – το βασικό συστατικό για την επεξεργασία των πολύτιμων λίθων.

Σήμερα είναι συνιδρυτής της Eterneva, μιας start up που δημιουργεί διαμάντια από τις στάχτες των ανθρώπων. Η εταιρεία μετατρέπει την στάχτη σε μια πέτρα επιλεγμένου βάρους, χρώματος και κοπής του πελάτη. Ακόμη μπορεί να το τοποθετήσει σε ένα κόσμημα, όπως ένα δαχτυλίδι ή ένα περιδέραιο.

Η ιδέα μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργη – ακόμα και ανατριχιαστική.

«Ένα διαμάντι διαρκεί περισσότερο από μία μόνο γενιά» λέει η Archer.

Πηγή: makeleio.gr