Χριστουγεννιάτικα Tips της Πολύ Τελευταίας Στιγμής για ένα Πετυχημένο Δείπνο!

Αύριο είναι Χριστούγεννα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε το σπίτι σας για να υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αν είναι η πρώτη φορά που κάνετε ένα τέτοιο τραπέζι (ή αν απλά φέτος είναι η σειρά σας), δείτε μερικά tips της τελευταίας στιγμής που θα σας βοηθήσουν να γίνετε οι καλύτεροι οικοδεσπότες.

 

Φτιάξτε μία playlist 

Δημιουργήστε μία playlist με όμορφα τραγούδια, χριστουγεννιάτικα και μη, που θα αρχίσει να παίζει με το που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και δε θα τελειώσει πριν φύγουν οι καλεσμένοι σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε τραγούδια που θα παίζουν όλη την ημέρα και θα της προσθέτουν μια ακόμα πιο ευχάριστη και γιορτινή νότα (ή και πολλές νότες). Αν δεν έχετε καθόλου χρόνο για κάτι τέτοιο μπορείτε να βρείτε πολλές έτοιμες playlist στο YouTube.

Κάντε χώρο για περισσότερα άτομα

 Μπορεί να έχετε υπολογίσει ότι θα έρθουν στο δείπνο σας 15 άτομα αλλά κατά πάσα πιθανότητα η φίλη σας που είναι μόνη της μπορεί να φέρει παρέα για να μην αισθάνεται παράταιρη. Κάντε χώρο για άλλο ένα άτομο, μπορεί και δύο στις προετοιμασίες σας γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί.

Χαλαρώστε

 Είναι πολύ σημαντικό ο οικοδεσπότης να είναι χαλαρός. Πιείτε ένα ποτάκι πριν έρθει οποιοσδήποτε και χαλαρώστε. Άλλωστε όλα γίνονται για να περάσετε καλά και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να είστε ο εαυτός σας. Αν περνάτε εσείς καλά τότε σίγουρα όλοι θα περάσουν ακόμα καλύτερα.

 

Σερβίρετε το φαγητό στη σωστή θερμοκρασία 

Δε θέλετε η γαλοπούλα να είναι κρύα όταν σερβιριστεί στους καλεσμένους σας. Ένα μυστικό είναι να ζεστάνετε λίγο τα πιάτα όλων πριν βάλετε το φαγητό σε αυτά για να διατηρηθεί το κρέας και όλες οι υπόλοιπες νοστιμιές που έχετε ετοιμάσει ζεστές για περισσότερη ώρα.

Μην κάνετε αναζήτηση νέας συνταγής σήμερα 

Καλό είναι να έχετε ξαναφτιάξει το φαγητό που θα προσφέρετε στους φίλους σας. Σήμερα δεν είναι η κατάλληλη μέρα για να τεστάρετε το μαγειρικό σας ταλέντο.

 

Χρησιμοποιήστε το καλύτερο σερβίτσιο σας

 Οι φίλοι σας θα εκτιμήσουν ότι βγάλατε για αυτούς το καλύτερο σερβίτσιο που βγάζετε μόνο για εξαιρετικές περιστάσεις. Η ημέρα των Χριστουγέννων είναι μια τέτοια και αξίζει να τη γιορτάσετε με όλη την επισημότητα που της αρμόζει.

Αφήστε τους φίλους σας να φτιάξουν μόνοι τους τα κοκτέιλ τους

Ένα διασκεδαστικό «παιχνίδι» που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε σε έναν πάγκο όλα τα υλικά που χρειάζονται για 2-3 είδη κοκτέιλ και κάρτες με τις συνταγές τους. Μετά, αφήστε τους να φτιάξουν αυτοί τα κοκτέιλ τους. Θα το διασκεδάσουν πολύ περισσότερο από το να υπάρχει ένας ταλαίπωρος που θα τα κάνει όλα αυτός.

Δημιουργήστε ατμόσφαιρα

 Πολλά δείπνα καταλήγουν να είναι αποτυχημένα λόγω της κακής ατμόσφαιρας. Είναι σημαντικό να ξέρετε πως στην ατμόσφαιρα βρίσκεται η μισή επιτυχία του πάρτι. Δημιουργήστε ένα όμορφο περιβάλλον με κεριά και φροντίστε να είναι ο χώρος σας ζεστός. Δε θέλετε κανείς να κρυώνει μια τέτοια μέρα. Μπορείτε να χαμηλώσετε τη θέρμανση όταν θέλετε σιγά-σιγά να αρχίσουν να φεύγουν. Το κρύο θα τους κάνει να σηκωθούν πιο εύκολα από τις καρέκλες τους.

Μην περιμένετε πολύ όσους άργησαν 

Σήμερα ο κόσμος πεινάει. Πολλοί είναι αυτοί, μάλιστα, που πρόσεξαν ιδιαιτέρως τη διατροφή τους για να φάνε αυτή τη μέρα ό,τι επιθυμεί η καρδιά τους. Μην τους αφήσετε να περιμένουν περισσότερο. Περιμένετε λίγο τους αργοπορημένους αλλά αν αργήσουν πολύ, ξεκινήστε να σερβίρετε χωρίς τύψεις.

Γνωρίστε τους καλεσμένους μεταξύ τους 

Είναι πολύ σημαντικό να συστήσετε τους καλεσμένους μεταξύ τους. Θέλετε να δεθούν και ίσως να δημιουργηθούν και νέες φιλίες μέσα από αυτό το Χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Χρησιμοποιήστε κάρτες με ονόματα

 Μην αφήσετε τους καλεσμένους σας να κάτσουν όπου θέλουν στο τραπέζι. Δε θέλετε να δημιουργήσετε πηγαδάκια. Θέλετε όλοι να συζητούν και να υπάρχει ένα όμορφο κλίμα. Φτιάξτε καρτούλες με το όνομα του καθενός γραμμένο πάνω τους και βάλτε τες στις θέσεις που εσείς θέλετε. Καλό είναι, μάλιστα, να χωρίσετε τα ζευγάρια. Έτσι κι αλλιώς είναι όλη μέρα μαζί στα σπίτια τους. Θα σας ευγνωμονούν αν τους δώσετε τη δυνατότητα να κάτσουν για μία μέρα λίγο πιο μακριά ο ένας από τον άλλον.

 

Έχετε πολύ πάγο 

Φροντίστε να έχετε πολύ πάγο. Προσπαθήστε να μην ξεμείνετε ποτέ από αυτόν καθώς όλοι θα σας ζητήσουν για να βάλουν στα ποτά και τα αναψυκτικά τους.

 

 

Παγώστε τα κεριά σας

Βάλτε τα κεριά σας στο ψυγείο από τώρα μέχρι το βράδυ για να προλάβουν να κρυώσουν αρκετά. Με αυτόν τον τρόπο και θα κρατήσουν πολύ περισσότερο και δε θα στάζουν συνεχώς στα έπιπλά σας.

Καλά Χριστούγεννα !!

Πηγή: spirossoulis.com