Στο Σύνταγμα ο Μίκης Θεοδωράκης: Έγινε δεκτός με χειροκροτήματα..!!

Στην πλατεία Συντάγματος έφτασε λίγο μετά τις 12.00, ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα. Μάλιστα διαδηλωτές του φώναξαν «γεια σας δάσκαλε» και «ευχαριστούμε πολύ».

Όπως αναφέρει το protothema.gr, o Μίκης Θεοδωράκης στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα από τα ξενοδοχεία της πλατείας προκειμένου να ετοιμαστεί για τον πολυαναμενόμενο χαιρετισμό του στις 2 μετά το μεσημέρι.

Ο μεγάλος μουσουργός μέσω κύκλων είχε στείλει μήνυμα ότι «δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος» μετά τον βανδαλισμό του σπιτιού και τις απειλές του από αναρχικούς το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αναφερόμενος ειδικά στους δράστες της επίθεσης με μπογιές ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε μέσω κύκλων του ότι όπως όλοι οι σκοτεινοί κύκλοι που τον κυνήγησαν από το 1940 «θα… καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

Ο ίδιος ο Μίκης δήλωνε «ήρεμος και έτοιμος» για το συλλαλητήριο ενώ απευθυνόμενους σε όσους θέλουν να κατέβουν στο δρόμο για να διαδηλώσουν τους κάλεσε «να μην πτοηθούν» αλλά «να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Πηγή: thestival.gr