Προκαλεί ο «δράκος» των Αμπελοκήπων που «Κυνηγούσε» όσες φορούσαν κολάν και τακούνια

Τις άρπαζε από το λαιμό, τις ακινητοποιούσε, έβγαζε τα ρούχα τους και τις χάιδευε στα γεννητικά όργανα – Τουλάχιστον 7 καταγγελίες για επιθέσεις

Τον τρόμο σκορπούσε σε ανυποψίαστες γυναίκες ένας 25χρονος στους Αμπελόκηπους. Ο νεαρός, ο οποίος έμενε στην Νέα Σμύρνη, τις μεταμεσονύκτιες ώρες πήγαινε με το αυτοκίνητό του στους Αμπελόκηπους και παρενοχλούσε γυναίκες.

Ο νεαρός άντρας, προγραμματιστής στο επάγγελμα,  έβαζε στο στόχαστρο του όσες γυναίκες φορούσαν κολάν και τακούνια. Μόλις έβλεπε μία γυναίκα που φορούσε κολάν και τακούνια, την άρπαζε από το λαιμό και την ακινητοποιούσε.

Στην συνέχεια της έβγαζε το κολάν, έσκιζε τα εσώρουχά τους και την χάιδευε στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
Τον νεαρό «πρόδωσαν» οι κάμερες που είχαν καταγράψει τον τρόπο που δρούσε, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

«Για καφρίλα το έκανα. Ξεκίνησε για πλάκα. Δεν ήταν βιασμός, σεξουαλική παρενόχληση ήταν. Μου άρεσαν οι ωραίες γυναίκες και δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό σε ό,τι έκανα. Και τελειώνετε γρήγορα για να φύγω να πάω στη δουλειά μου …»

Οι αστυνομικοί στο τμήμα ασφάλειας Αμπελόκηπων είχαν μπροστά τους τον άνθρωπο που είχε γίνει φόβος στους Αμπελόκηπους με επτά επιθέσεις σε γυναίκες μέσα σε ένα μήνα. Αφού τις πλησίαζε μέσα στη νύχτα, τις άρπαζε από τα πόδια και τις έριχνε στο οδόστρωμα για να τις κακοποιήσει σεξουαλικά.

Αρχικά αρνιόταν τα πάντα λέγοντας χαρακτηριστικά: «γιατί να επιτεθώ σε γυναίκες έχω κοπέλα. Επίσης έχω μια αδελφή και θα σκότωνε όποιον τολμούσε να την πειράξει».

Την υπόθεση χειρίστηκε η γυναίκα διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελόκηπων, η οποία παρατήρησε από την πρώτη στιγμή ότι σε όλες τις επιθέσεις ο δράστης φορούσε λευκά παπούτσια ενώ είχε και ένα ιδιαίτερο βάδισμα.

Κάθε βράδυ, μετά τις 23:00, οι αστυνομικοί έβγαιναν και έψαχναν στα σημεία όπου συνήθως χτυπούσε ο 25 χρόνος, ενώ είχαν βάλει για δόλωμα και μια αστυνομικό που φορούσε το «αγαπημένο» ρούχο του δράστη,  ένα κολάν.

Το βράδυ της Τρίτης, τον εντόπισαν λίγο πιο κάτω από το Νοσοκομείο Παίδων. Τον είδαν την ώρα που είχε «στοχεύσει» μια κοπέλα και την ακολουθούσε. Μόλις διαπίστωσαν ότι την πλησίαζε επικίνδυνα τον σταμάτησαν και τον ακινητοποίησαν. Εκείνος αρχικέ το θέατρο φωνάζοντας ότι τον κλέβουν για να δημιουργήσει πανικό. Όταν μεταφέρθηκε στο τμήμα ορκιζόταν ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις επιθέσεις, μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε μπροστά σε μια από την γυναίκες στις οποίες είχε επιτεθεί. Το θύμα τον αναγνώρισε  και τότε ο δράστης ομολόγησε.

Στο σπίτι του βρέθηκαν, μάλιστα, και τα ρούχα που φορούσε σε κάποιες από τις επιθέσεις και τα είχαν περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τα θύματα του. Χαρακτηριστική ήταν η κόκκινη μπλούζα με τα γράμματα και τα λευκά παπούτσια.

Εκτός από τους Αμπελοκήπους είχε χτυπήσει στου Ζωγράφου και στο Σύνταγμα.

Ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη για βιασμό και τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Για τις επιθέσεις είχαν γίνει τουλάχιστον επτά καταγγελίες σε βάρος του 25χρονου.

Ο νεαρός άντρας δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, ενώ τού ασκήθηκαν διώξεις για βιασμό.