Πάτρα: Οργανώνεται συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων μέσω facebook

Απευθύνεται κάλεσμα σε πολίτες και τοπικούς φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί και στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων καθώς γίνεται προσπάθεια να διοργανωθεί τις τελευταίες ημέρες, μέσω facebook.

Σε πρόσκληση στη σελίδα των εκδηλώσεων, με τίτλο “Συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας! – Πάτρα 24 Φεβρουαρίου”, απευθύνεται κάλεσμα σε πολίτες και τοπικούς φορείς να στηρίξουν το συλλαλητήριο, το οποίο, κατ’ αρχήν, προγραμματίζεται να γίνει το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ., στην πλ. Γεωργίου.

Όπως αναφέρει το σχετικό κάλεσμα των διοργανωτών, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί «για να υπερασπιστούμε την αλήθεια».

Το συλλαλητήριο θα γίνει ως συνέχεια αυτών της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. «Θα πρέπει όλοι να δώσουμε το παρόν και να είμαστε ενωμένοι. Θα πρέπει όλοι να δείξουμε πόσο δυνατοί είμαστε και να μαζευτούμε εκείνη την ημέρα στην Πλατεία Γεωργίου να φωνάξουμε τι σημαίνει Μακεδονία!

Ζητάμε να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα.».

Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν πάνω από 500 άτομα, ενώ 1.600 έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, η εκδήλωση δεν έχει σχέση με κόμματα, ενώ καλούν τους τοπικούς φορείς να το στηρίξουν.

Τέλος, όπως αναφέρεται, η ημερομηνία μπορεί να αλλάξει σε 25 Φεβρουαρίου, κάτι το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Πηγή: patrasevents.gr