Κάλεσμα Πούτιν σε Τραμπ για μια «πραγματική συνεργασία»..!!

Ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε και σε άλλους ηγέτες κρατών στο καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε πως «ο αμοιβαίος σεβασμός» πρέπει να αποτελεί «βάση για την ανάπτυξη των σχέσεων» ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε προς μια πραγματιστική συνεργασία, με μακροπρόθεσμο προσανατολισμό», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

 Ο πρόεδρος Πούτιν έστειλε μηνύματα και σε άλλους αρχηγούς κρατών, κυρίως αυτούς των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, τον Γάλλο Εμανουέλ Μακρόν, την Γερμανίδα Άνγκελα Μέρκελ και τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

Στις ευχές του προς τον Σύρο πρόεδρο, τον οποίο είχε συναντήσει στις αρχές Δεκεμβρίου στη Συρία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν «εξέφρασε την ειλικρινή επιθυμία να συνεχιστούν τον ερχόμενο χρόνο οι μεγάλες αλλαγές στη Συρία».

«Η Ρωσία θα συνεχίσει να εκφράζει κάθε μορφής υποστήριξης προς την Αραβική Συριακή Δημοκρατία με στόχο να προστατεύσει την κυριαρχία της, την ενότητά της και την εδαφική της ακεραιότητα».

Στα μέσα Δεκεμβρίου ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε τη μερική αποχώρηση των στρατευμάτων που ήταν ανεπτυγμένα στη Συρία από τον Σεπτέμβριου του 2015 για να υποστηρίξουν τον στρατό του Μπασάρ αλ-Άσαντ, εκτιμώντας πως η αποστολή τους «εξετελέσθη με λαμπρό τρόπο».

Πηγή: fortunegreece.com