Η Αθήνα σήμερα βάζει τα γιορτινά της – Λαμπερή η φωταγώγηση του δέντρου στο Σύνταγμα

Καμίνης: Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας –  Η εορταστική εκδήλωση στο Σύνταγμα ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα και συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων, η Athens Big Band και οι Gadjo Dilo

Η Αθήνα «φόρεσε επισήμως απόψε τα γιορτινά της» με εκατοντάδες πολίτες να δίνουν το παρών και να παρακολουθούν την τελετή της φωταγώγησης του δέντρου στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος. Το «αλλιώτικο» χριστουγεννιάτικο δέντρο εκτός από τα εκατοντάδες φωτάκια που το περιβάλλουν, κοσμείται φέτος και από αμέτρητες γλάστρες με αλεξανδρινά.

Η εορταστική εκδήλωση στο Σύνταγμα ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα, μικροί και μεγάλοι κρατώντας μπαλόνια συγκεντρώθηκαν υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων, την Athens Big Band, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από τους Gadjo Dilo.

Η Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος ξεκινούν οι 220 εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για τις φετινές γιορτές ο Δήμος Αθηναίων, όχι μόνο στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και σε όλες τις συνοικίες του.

Από τις 12 έως τις 30 Δεκεμβρίου θα υπάρχουν ορχήστρες καθώς και ένα εντυπωσιακό Glasshouse – ένας γυάλινος ραδιοθάλαμος- απ’ όπου διακεκριμένοι DJs θα δίνουν τον παλμό γεμίζοντας μουσική και μελωδίες την πόλη.

Κάτω από το φωτεινό δέντρο της πλατείας, από τις 12 έως τις 30 Δεκεμβρίου, ορχήστρες καθώς και ένα εντυπωσιακό Glasshouse – ένας γυάλινος ραδιοθάλαμος απ’ όπου διακεκριμένοι DJs, θα δίνουν από την κεντρική σκηνή τον παλμό και τον τόνο των γεμάτων ζωντάνια Χριστουγέννων.

Καμίνης: Η φωταγώγηση του δέντρου στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας

Το σύνθημα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην καρδιά της πλατείας Συντάγματος.

«Από την καρδιά της πόλης, από την Πλατεία Συντάγματος, η Αθήνα από την επίσημη φωταγώγηση του δέντρου, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας. Οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μέρες χαράς και ελπίδας. Είναι ευκαιρία να περάσουμε αυτές τις ημέρες με τους δικούς μας, να κάνουμε βόλτες στην πόλη και να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη», δήλωσε στην ομιλία του ο κ.Καμίνης.

 

«Φέτος εμπιστευτήκαμε το στολισμό της πόλης σε καταξιωμένους καλλιτέχνες, που δούλεψαν με κέφι και  με φαντασία και ομόρφυναν τους δρόμους, τις πλατείες, το κέντρο και τις γειτονιές.  220 εκδηλώσεις και δράσεις υπάρχουν για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο. Σας καλώ να περπατήσετε στο κέντρο και τις γειτονιές, να συμμετάσχετε εσείς και τα παιδιά σας σε όσες περισσότερες εκδηλώσεις, να νιώσουμε όλοι το πνεύμα των ημερών», πρόσθεσε.

Illumination of the Christmas tree at Syntagma Square in the presence of the mayor of Athens, Greece Giorgos Kaminis on December 12, 2017. / Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος παρουσία του δήμαρχου Αθήνας Γιώργου Καμίνη, 12 Δεκεμβρίου 2017.

«Χρονιά θα αλλάξουμε στο Θησείο, κάτω από την φωτισμένη Ακρόπολη. Να είστε όλοι εκεί. Δίνουμε το σύνθημα και φωταγωγούμε την πόλη με χαρά και αισιοδοξία για τις φετινές γιορτές. Καλά Χριστούγεννα», κατέληξε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Πηγή: protothema