Ηλικιωμένη «ξάφριζε» έργα τέχνης μεγάλης αξίας..!!Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στην «έφοδο» στα σπίτια της στο Χαλάνδι..!!

Στα χέρια τη ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται 65χρονη, η οποία έκλεβε αντικείμενα μεγάλης αξίας, εκμεταλλευόμενη το ότι ήταν διαχειρίστρια ξένης περιουσίας.
Η ηλικιωμένη στόχευε κυρίως έργα τέχνης, και συνελήφθη στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής

Η έρευνα για τα κλοπιμαία διενεργήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή ιστορικού τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης, σε δύο οικίες της 65χρονης, στο Χαλάνδρι.

Τα ευρήματα ήταν τα εξής
Στην πρώτη οικία: Δεκαοκτώ πίνακες κυρίως Ρώσων καλλιτεχνών, τέσσερα σχέδια και πέντε σκίτσα ζωγραφικής, καθώς και 230 τυπώματα από βιβλία ρωσικής προέλευσης.

Στην δεύτερη οικία: Δύο πίνακες Ρώσων καλλιτεχνών και τρεις πίνακες του Ρώσου καλλιτέχνη Ανατόλι Ζβέρεφ, κύριου εκφραστή του ρώσικου εξπρεσιονισμού.

Η αστυνομία έρευνα το νόμιμο της κατοχής των κατασχεθέντων έργων τέχνης, τα οποία θα αποσταλούν προς εκτίμηση σε αρμόδιους ιστορικούς τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ φωτογραφικό υλικό αυτών θα αποσταλεί στην INTERPOL για περαιτέρω διερεύνηση.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο ανακριτή.

erga2

Πηγή: makeleio.gr