Εντείνονται οι έρευνες για το άτομο που έριξε τη μοιραία φωτοβολίδα στα Εξάρχεια

Στην Εντατική, διασωληνωμένη, η γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά
Η αστυνομία εντείνει τις έρευνες για την ανεύρεση του ατόμου που έριξε τη μοιραία φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά μία γυναίκα στο πόδι στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στην Εντατική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες το βράδυ στο πόδι η γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά. Η γυναίκα παραμένει διασωληνωμένη και η κατάσταση της κρίνεται σοβαρή.

Συμφωνά με τις πληροφορίες, η φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε από αυτοσχέδιο πυροσωλήνα.

Νωρίτερα σήμερα, Σάββατο, την τραυματία επισκέφτηκε στον «Ευαγγελισμό» ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας και ενημερώθηκε για την κατάστασή της, μετά την πολύωρη επέμβαση.

Ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε τους συμμετέχοντες στα επεισόδια, «μειοψηφία που επιζητά την βία και τόνισε «δεν έχουν χώρο στην Δημοκρατία μας τέτοιες λογικές».

«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά κάποιες μειοψηφίες ξαναχτύπησαν. Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία. Αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας. Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, αυτά έγιναν έπειτα από τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο» είπε, βγαίνοντας από το νοσοκομείο.

ΣΥΡΙΖΑ : Η τυφλή επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός δικηγόρου από φωτοβολίδα προκαλούν αποτροπιασμό

«Η τυφλή επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου και πανεπιστημιακού από ρίψη φωτοβολίδας στο πόδι της, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, προκαλεί αποτροπιασμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει: «Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην τραυματία και της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».